Până când reușim să convingem statul că singura metodă eficientă și umană de gestionare a populației de câini este sterilzarea și nicidecum eutanasierea, interzisă în alte țări, ne alăturăm organizațiilor care fac campanii de sterilizări gratuite în masă, pentru animale cu și fără stăpân. Este un efort imens fără susținerea directă a statului, care doar astfel poate da roade.

Am cerut în scrisori deschise, audiențe și diferite moduri sterilizări gratuite în loc de eutanasiere, am lansat și o nouă petiție pe care te rugăm să o semnezi aici. În mediul rural situația este mai mult decât tragică.

Prima campanie a fost la Ostroveni, sat Lișteava, Dolj, alături de Nomad Vet, cărora le mulțumim pentru implicare și profesionalism și nu în ultimul rând pentru câte am învățat în cele două zile. Nomad Vet face parte din grupul restrâns de veterinari care și-au dedicat cariera rezolvării problemei câinilor, sterilizând masiv de-a lungul multor ani. 34 de animale dintre care doar 2 nu făcuseră niciodată pui au început o viață mai bună și ne dorim să revenim curând în zonă.

Mulțumim mult celor care au contribuit la fundrasierul nostru pe Facebook!

Publicitate